WORKSHOP

Rapskolen.dk sammenkobler rap med de faglige læringsmål fra almene skolefag. Vi lægger vægt på tekstskrivning, rytmeforståelse, udførelse og produkt, og vi bestræber os på at styrke fællesskab og engagement.

Rapskolen.dk tilbyder 3 forskellige workshop-pakker til at imødekomme forskellige ambitionsniveauer. Ønskes et skræddersyet forløb tilpasset lige netop det emne, den klasse eller den temauge, I arbejder med, kan dette tilkøbes. Vi har eksempelvis gode erfaringer med skræddersyet temaforløb om emner som FN's Verdensmål, medborgerskab og ligestilling.

Her kan du læse om vores 3 workshop pakker.

BASISPAKKEN

1 DAG

1 undervisningsdag á 5 timer med 2 coaches

Resultatet af denne workshop er en introduktion til forskellige elementer og trends indenfor rap som udtryksform, samt at alle elever skriver og performer deres helt egen rap.

• Introduktion til rap og hip hop
  • Dialog og debat om tema
  • Rap som udtryksform
  • Flow (Rytme)
  • Rim
  • Rap struktur
  • Sproglige virkemidler
  • Perspektivering
  • Brainstorm
  • Tekstskrivning
  • Kvalitetssikring
  • Performance

INDSPILNINGSPAKKEN

3 DAGE

2 undervisningsdage á 5 timer med 2 coaches

1 indspilningsdag med 1 coach + 1 producer

Indspilningspakken er en dybdegående undervisning i de forskellige elementer og trends indenfor rap som udtryksform. Eleverne skriver deres egen rap, som gennemarbejdes og indspilles i et professionelt, mobilt lydstudie. Elevernes raps mixes til en samlet sang, som sendes til klassen.

I denne pakke fordeler vi undervisning og tekstskrivning over to dage, som giver mere tid til at gå i dybden med de forskellige undervisningselementer med flere øvelser og længere tid til tekstskrivningsfasen. Den ekstra tid til at skrive, vejlede og kvalitetssikre elevernes tekster er godt givet ud, når elevernes raps skal indspilles. Det er med til at sikre et mere gennemarbejdet værk, som kan leve evigt.

WORKSHOP BAGGRUND

VIDEOPAKKEN

5 DAGE

2 undervisningsdage á 5 timer med 2 coaches

1 indspilningsdag med 1 coach + 1 producer

2 musikvideo dage med 1 videomand og 1 coach

Resultatet af Videopakken er det samme som ved Indspilningspakken + en skræddersyet musikvideo, som redigeres og sendes til klassen 2 uger efter forløbet. Denne pakke er perfekt til klassen/holdet, som har temauge, hvor de lærer alt fra rap som udtryksform til tekstskrivning, indspilning, videoplanlægning og skydning af musikvideo. Det er en sjov uge, hvor vi ud fra erfaring oplever højt engagement.

Vi bruger rap som platform og benytter deltagernes narrativer til at perspektivere til hiphoppens historie, som gennemgående handler om at udtrykke sig og skabe forandring. Ønsker I at arbejde med et bestemt tema, eksempelvis i forbindelse med en temauge, skræddersyer vi forløbet til jer. Vores workshops kan tilpasses forskellige fag som dansk, engelsk, historie og samfundsfag, og vores rap coaches har erfaring med et hav af forskellige emner og forløb.

Vi har erfaret at Rapskolen.dk styrker elevernes præstationsevne og øger deres selvtillid. Troen på sig selv bidrager til en generel styrkelse af karakter, som er med til at udvikle sociale kompetencer. Der er fokus på sammenhold, da det handler om, at eleverne tror på sig selv og ikke mindst på hinanden. Vi har det sjovt og bibeholder et højt fagligt niveau, da vi tror på, at succesoplevelser i klasselokalet kan oversættes til succesoplevelser i andre aspekter af livet.