HVORFOR RAP?

I dag bliver de fleste børn og unge dagligt eksponeret for rap. I Rapskolen.dk ønsker vi at oplyse om historien bag den moderne genre - og vise at rap er andet end bling og blær, men startede som et værktøj til at skabe forandring i samfundet. Siden sin spæde start var hiphoppen nemlig et talerør for unge mennesker verden over - og rap elementet blev brugt som et værktøj til at inspirere, motivere og mobilisere folk til at tænke og handle anderledes. Hiphop som genre har dermed en stor fælleskabsværdi og bruges ofte til  at forene borgere, udtrykke holdninger, frustrationer og utilfredshed på tværs af forskelligheder.

Rap kan ramme målgrupper, der ikke nødvendigvis er fagligt interesserede. Den stærke appel til børn og unge bunder i hiphoppens store indflydelse på popkulturen i dag, som kommer til udtryk i alt fra påklædning til holdninger og sprog. Alt sammen elementer, som er vigtige led i at forme vores identitet. Hiphop forbindes ofte af unge med noget sejt, beundringsværdigt og noget, som de kan relatere til. Ved at relatere faglige emner til de unges verdensbillede, kan man højne elevers aktive deltagelse og skabe en undervisningsoplevelse, der resonerer i dem.

Vores workshops bidrager til, at de unge får en anden forståelse for samfundsproblematikker, sproguniverser, tekstformater og rytme. Alt dette giver eleverne værktøjer til at udtrykke sig på nye og kreative måder.